Ana Sayfa Kültür & Sanat 8 Haziran 2023 332 Görüntüleme

Atattürk Kültür Merkezinde Bu Hafta (12-18 Haziran)

ANADOLU ATEŞİ // 12 HAZİRAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30
Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, çabucak hemen her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün proje Anadolu Ateşi, AKM’de yanmaya devam ediyor. Her gösteriminde ağır ilgiyle karşılanan özel performans, 12 Haziran Pazartesi akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Bugüne kadar 85 ülkede 3500 şov ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, AKM konuklarına halk danslarını bale, çağdaş dans ve dansın başka disiplinleri ile sentezleyerek çağdaş standartlarda kültürel şölen yaşatmaya devam edecek.

14. MİLLETLERARASI OPERA ŞENLİĞİ: SARAYDAN KIZ KAÇIRMA // 12, 13 HAZİRAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.30
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 14. Memleketler arası İstanbul Opera Festivali kapsamında 12-13 Haziran tarihlerinde Saraydan Kız Kaçırma operasıyla AKM Tiyatro Salonunda sanatseverlerle buluşuyor. Türk-Osmanlı kültür ve sanatından etkilenilerek 16. yüzyılda Batı Avrupa’da ortaya çıkan Turquerie akımının en hoş örneklerinden biri olan ve Mozart’ın Mehter Marşı ritimlerinden esinlenerek bestelediği “Saraydan Kız Kaçırma” operasının direktörlüğünü Caner Akın üstleniyor. Osmanlı müsamahasını mevzu alan şovda, bağışlayıcı ve merhametli Selim Paşa’nın Konstanze’ye olan karşılıksız aşkı en hoş aryalarla anlatılıyor.

14. MİLLETLERARASI OPERA ŞENLİĞİ: LA TRAVIATA // 15 HAZİRAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // // 20.30
İzmir Devlet Opera ve Balesi ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, 14. Milletlerarası İstanbul Opera Şenliği kapsamında sanatseverlerin belleklerine kazınacak “La Traviata” performansıyla 15 Haziran Perşembe günü AKM Türk Telekom Opera Salonunda sahne alıyor. Giuseppe Verdi’nin, Fransız müellif Alexandre Dumas’nın ünlü yapıtı ‘Kamelyalı Kadın’ romanından ilhamla bestelediği ‘La Traviata’ operasında kendini yalnızca cümbüş hayatının zevkine kaptırmış ve gerçek aşktan mahrum bir bayanın öleceğini bile bile yine yaşama tutunma uğraşı anlatılıyor. Periyodun ünlü libretto müellifi Francesco Maria Piave tarafından kaleme alınan yapıtın direktörlüğünü Carlos Vılán, orkestra şefliğini Tulio Gagliardo üstleniyor.

TANGOPERA // 16, 17, 18 HAZİRAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.00, 20.00, 15.00
İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tangopera müzikaliyle sanatseverleri vakitte bir seyahate çıkarıyor. 16, 17 ve 18 Haziran tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşacak müzikal, Beyoğlu’ndaki eski bir hanın ve birbirinden renkli kiracılarının ayakta durma kıssasını anlatıyor. Ragıp Ertuğrul ve Gökay Genç’in kaleme aldığı, müzikleri Burhan ve Gökhan Şeşen kardeşlere ilişkin olan müzikali Elif Erdal yönetiyor.

ANDREA CHENIER // 18 HAZİRAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

14. Milletlerarası İstanbul Opera Şenliği, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin  prömiyerini bu dönem yaptığı ‘Andrea Chenier’ operasını seyirciyle buluşturuyor. AKM Türk Telekom Opera Salonunda 18 Haziran Pazar günü sahnelenecek eser, Fransız İhtilali periyodunda mefkureleri uğruna genç yaşta vefata mahkûm edilen şair Andrea Chenier’nin ömründen kesitlere odaklanıyor. İtalyan bestekar Umberto Giordano’nun kıymetli yapıtlarından olan Andrea Chenier operasının librettosu Luigi Illıca’ya ilişkin. Rejisör ve dramaturjiliğini Recep Ayyılmaz’ın üstlendiği operanın şefi ise Raoul Grüneis. 

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

RESİM SEVİNCİ // 13-14-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 12.00
Metin Ceyran ile Fotoğraf Sevinci, AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Farklı temalarda eşsiz fotoğraflara imza atan 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, his ve kanılarını kâğıda aktarırken, varlıklı iç dünyalarını da boyayla dışa vuruyor.

RESİMLE TANIŞIYORUM // 13-14-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //16.00, 11.00
AKM Çocuk Sanat Merkezinde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Tanışıyorum’ atölyesi, 4–6 yaş ortasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir temayla fotoğraflar yapıyor. Hayal güçlerini fotoğrafın gücüyle birleştiren çocuklar zihinsel, fizikî ve ruhsal taraftan de gelişiyor.

RİTİM ATÖLYESİ // 14-15-16-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 15.00, 16.00,11.00, 12.00
AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleşen Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir tecrübe sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk idaresinde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla evvel ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim kümeleri ile çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için hoş bir fırsat yaratıyor. 

EBEVEYN-ÇOCUK MÜZİKLE TANIŞIYORUM // 14-15-16-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 16.00
Atatürk Kültür Merkezi, 2-4 yaş aralığındaki minik ziyaretçilerinin gelişimine katkı sağlamak ismine Ebeveyn-Çocuk Müzikle Tanışıyorum Atölyesi düzenliyor. Minikler, ebeveynleriyle katıldıkları bu atölyede vurmalı çalgıları kullanarak, renklerle, çeşitli görsellerle oyunlar oynuyor ve müziğe eşlik ediyor. Bu atölyede çocukların tempo algıları ve psikomotor hünerleri gelişirken, birlikte hareket etme hisleri da artıyor.

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 15-16-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 12.00, 13.00
Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatkarların hayatına sokuyor. Çocuklar bu sayede hem ritim hislerini geliştiriyor hem de bir orkestranın kesimi olma, el-göz-beyin uyumunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma üzere kazanımlar elde ediyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde eğitmen Eda Kocatürk’ün idaresinde gerçekleşen atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

KAYKAYCI PANDA // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM’nin 5-8 yaş aralığındaki ziyaretçileri, 17 Haziran Cumartesi günü Kaykaycı Panda atölyesiyle unutamayacakları bir güne davetli! AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleşecek atölyede çocuklar; bardak, pipet ve lisan çubuğu üzere materyallerle yaratıcı bir atölye tecrübesi yaşayacak. Bu aktiflikte çocuklar motor marifetlerini geliştirirken, birebir vakitte pandaların ömür alanları hakkında bilgi edinecek. Atölye ile çocuklar kaykayın hareketlerini gözlemleyerek, istikrar ve el-göz uyumu üzere marifetlerini geliştirecek ve kendi kaykaylarını tasarlayacak.

TAVŞAN ROBOTUM // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00
Çocukların psikomotor marifetlerini geliştiren atölyeleriyle ağır ilgi gören AKM Çocuk Sanat Merkezi, 17 Haziran Cumartesi günü minikleri Tavşan Robotum atölyesinde ağırlıyor. 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, pipetlerin ya da kartonların yardımıyla hareket özelliğine sahip Tavşan Robotları oluşturarak motor maharetlerini geliştiriyor ve tıpkı vakitte öykü oluşturma yeteneklerini kullanıyor. Çocuklara hem el hünerleri hem de mühendislik prensipleri konusunda temel bir anlayış kazandıran atölye, miniklerin yaratıcılıklarını da ortaya çıkarmalarını sağlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS ATÖLYESİ // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00
 AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş aralığındaki minik sanatseverlere yaratıcılıklarını dans yoluyla söz etme fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde kolay dans hareket kombinasyonlarıyla tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor. Minik dansçılara yaşıtlarıyla gönüllerince dans ettikleri keyifli bir tecrübe sunan Buse Işık Bekdemir’in eğitmenliğini üstlendiği atölye, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

MİNİ BALE ATÖLYESİ // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
 Buse Işık Bekdemir eğitmenliğinde AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleşen Küçük Bale Atölyesi, 4-5 aralığındaki geleceğin sanatkarlarını küçük yaştan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar dans ve ritim marifetlerini artırmanın yanı sıra bale figürlerinin sağladığı tertip ve ölçüyle el, kol ve bacak uyumlarını geliştiriyor, canlandırılan masal ve kıssalar ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor, daha düzgün, istikrarlı ve kuvvetli bir vücuda sahip oluyor.

PİYANO İLE TANIŞIYORUM// 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezinde 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek “Piyano ile Tanışıyorum” atölyesi, 4-11 yaş aralığındaki çocuklara yepisyeni tecrübeler yaşatıyor. Çocuklar atölye kapsamında evvel piyano hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oluyor, sonrasında kısa bir resital dinleyip, piyanonun başına geçiyor. Atölye, sokak hayvanları için geliştirilen #hermamabirnota projesi kapsamında istekli öğretmenlik üstlenen Ceren Yılmazoğlu’nun eğitmenliğinde yapılıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00
 Yaratıcılığı dışa vurmanın en hoş yollarından biri olan dans, çocuklarla buluşuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, tanınan müzikler eşliğinde daima birlikte çeşitli kombinasyonlar oluşturup, özgün dans hareketleri ortaya çıkarıyor. Çocuklar müziğin ve dansın büyüsüyle coşarken, birebir vakitte vücut uyumları ve ritim hisleri da gelişiyor.

LEGO EDUCATION İLE YARATICI ELLER İŞ BAŞINDA // 17 HAZİRAN// AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00, 17.00
AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında atölyesi, hem çocukların tüm vücutlarını hareket ettirmelerini sağlıyor hem de soyut düşünme, benzerlik kurma, sıralama, ince motor maharetleri, tabir gücü, mantıksal düşünme, el-göz uyumu üzere maharetlerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Atölye, çocukların hayal güçlerini heyecanla ve sevinçle birlikte kullanıp yeni keşifler yapmalarına takviye sağlıyor.

EBEVEYN-ÇOCUK DANS ATÖLYESİ // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00
Atatürk Kültür Merkezi, 17 Haziran Cumartesi günü düzenlediği ebeveyn çocuk dans atölyesi ile ailelere keyif dolu bir tecrübe yaşatıyor. 3-4 yaşlarındaki çocukların ebeveynleri ile birlikte katıldığı atölyede dans ve cümbüş bir ortada sunuluyor. Çocukların ebeveynleriyle dans ve ritim hissini yaşayabildikleri atölye, iştirakçilerin müzik kulaklarının gelişmesine, bedenlerinin düzgün, istikrarlı ve kuvvetli gelişiminin temellerinin atılmasına katkıda bulunuyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ // 17- 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00, 14.00
Drama atölyesinde 7–11 yaş ortasındaki çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezindeki atölyede rol yapmayı, canlandırmayı, doğaçlamayı öğrenen çocuklar, bir olaydan yola çıkıp farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunurken, toplumsal marifet, irtibat ve özgüven üzere bahislerde da sanat yoluyla güçlenmelerini sağlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00, 15.00
Atatürk Kültür Merkezi, 4 -6 yaş aralığındaki çocukların yaratıcılığını geliştiren Yaratıcı Drama Atölyesi düzenliyor. Çocuklara hayal kurmayı, rol yapmayı, topluluk içerisinde inançla kendini söz etmeyi deneyimleten atölye ile iştirakçiler irtibat ve lisan hünerlerini geliştiriyor, konsantrasyon, iş birliği, etkin misyon alma mevzularında sanat yoluyla güçleniyor.

SERAMİK BOYAMA ATÖLYESİ // 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
 AKM Çocuk Sanat Merkezinde 7-11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenen Seramik Boyama atölyesinde çocuklar atık seramikleri yine pahalandırıyor. Çocukları kullan-at ideolojisinden uzaklaştıran atölyede iştirakçiler, hayal güçlerini kullanarak, seramik karolardan kendi seramiklerini tasarlıyor.

ÇOCUK ARKEOLOGLAR KAZIDA // 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00, 14.00
 Çocukları yesyeni tecrübelerle buluşturan AKM Çocuk Sanat Merkezi, 18 Haziran Pazar günü Çocuk Arkeologlar Hafriyatta atölyesi düzenliyor. 5-8 yaş aralığındaki çocuklara özel düzenlenen atölyede iştirakçileri yeni bilgiler edinerek zihinsel faaliyetlerini geliştirecekleri, keşif hissini besleyecekleri, Arkerobox hafriyat kitiyle hem hafriyat çalışmasını deneyimlenecekleri hem de el maharetlerini geliştirecekleri özgün bir atölye bekliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN SERAMİK BOYAMA ATÖLYESİ // 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00
 4-6 yaş aralığındaki minikler AKM Çocuk Sanat Merkezinde seramikle tanışıyor. 18 Haziran’da yapılacak Seramik Boyama atölyesinde miniklerin kullanacağı tüm eserler ‘’İyi Bak Dünyana” vizyonuyla hareket eden Çanakkale Seramik’in atık gereçlerinden oluşuyor. Bu materyallerin tekrar değerlendirilebildiğini keşfedecek iştirakçiler, geri dönüşüm konusunda da bilinçleniyor. 

KARAGÖZ İMALİ ATÖLYESİ // 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocukları Karagöz ve Hacivat ile tanıştırıyor. 18 Haziran Pazar günü düzenlenecek Karagöz Üretimi Atölyesi’nde minikler, ülkemizin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan bedellerinin başında gelen Karagöz’ün tasvirini yaparken hem eğlenecek hem öğrenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hack forum hacker site gaziantep escort bayan gaziantep escort Shell download cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı
antalya escort muğla escort hack forum bahis forum deneme bonusu forum onwin giriş babilbet giriş fethiye escort bahis siteleri Casibom giriş Casibom giriş Casibom giriş Casibom giriş CasiBom giriş deneme bonusu veren siteler cosmiczozo.org hack forum hack forum warez forum hack forum warez forum hack forum warez forum deneme bonusu deneme bonusu